Skip to content Skip to footer

MOMLIFE

Vaak krijg ik de vraag, hoe doe je het allemaal?

Waar haal je al je energie vandaan?

Sporten, uitgaan én er verzorgd uitzien. Zoveel leuke dingen doen met je kind, altijd on the go?

Het is een feit dat ik ervan hou om bezig te zijn.

Ik ben altijd iets aan het doen, ben ik niet aan het sporten dan ben ik wel aan ravotten met Isaiah (mijn zoontje).

Maar de vraag is hoe kom ik aan al die energie?

Ik denk dat dit begint door goed voor mijzelf te zorgen, goed te luisteren naar mijn lichaam, gezond te eten, regelmatig te sporten én tijd voor mijzelf vrij te maken.

Vaak vergeten wij moeders onszelf. We zijn zo caught up in de dagelijkse bezigheden waardoor we onszelf wegcijferen.

Onze kinderen en ons gezin zijn onze nummer 1 prioriteit en zo hoort het. Maaarrrrr, als wij niet lekker in ons vel zitten, dan hebben onze kinderen of onze man hiermee te dealen.

Dus probeer eens wat quality time voor jezelf te plannen zodat je weer opgeladen bent en volop je liefde en aandacht aan je kinderen kunt besteden, dat mag best wel eens!

Zit je niet lekker in je vel? Geen tijd om te sporten? Waar een wil is is een weg.

Je kan altijd de deur uitgaan om een wandeling te maken of een eindje te fietsen. Geloof me jullie hebben hier beiden profijt van. Lichamelijke beweging en wat frisse lucht kunnen een enorm positieve werking hebben op je dag en op hoe jij je voelt.

Het geeft je energie en dat komen we in deze tijd vaak tekort door het drukke leven dat we lijden.

Jij doet er ook toe, onderzoek heeft aangetoond dat beweging je positieve energie geeft en that’s what we need in our lifes postive vibes only.

Love Naom

GEZOND ETEN EN DRINKEN VOOR ONZE JONGE KIDS.

Een juist voedingspatroon is de basis voor een gezond gewicht voor ons en ook voor onze kinderen.

Wat geef je je kind nou te eten en te drinken?

Als je kind eet volgens de schijf van 5 dan krijgt hij/zij alle producten binnen die goed zijn en die het kind nodig heeft om te groeien.

Hoeveel je kind moet eten ? Dat hangt af van het kind, het ene kind heeft bijvoorbeeld een grotere behoefte omdat het sport en erg actief is. Het andere kind is bijvoorbeeld een stuk kleiner en minder actief waardoor hij minder behoefte heeft. Je kunt ook heel veel zien aan het postuur van het kind op het moment dat je kind steeds dikker wordt en wel volgens de schijf van 5 eet, dan eet hij waarschijnlijk te veel en dien je voor de gezondheid en het welzijn van je kind te kijken naar de mogelijkheden om dit nog op jonge leeftijd aan te passen.

Het lichaam van je kindje geeft het beste aan hoeveel nodig is, het bord hoeft dus niet altijd leeg.

Je kind kijkt naar wat jij eet, eet jij gezonde producten dan zal je kind dit snel overnemen. Eet je zelf de hele dag ongezonde producten, dan zal je kind dat ook willen. Kortom: het goede voorbeeld tonen zal lonen!

Jong geleerd is oud gedaan.

Copyright NVB © 2022. All Rights Reserved 

×